Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Σύσκεψη με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση των έργων που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ στο δήμο Ιωαννιτών, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου, με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα, τη συμμετοχή αντιπροσωπείας του δήμου Ιωαννιτών με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Φίλιππα Φίλιο και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής.

8.2.11_ioanninaΠαρευρέθηκαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Θωμάς Μπέγκας και Βασίλης Μασσαλάς, ο δημοτικός σύμβουλος-υπεύθυνος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κ. Θανάσης Μανταλόβας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Από τη σύσκεψη αναδείχθηκε η ανάγκη για τον κοινό συντονισμό με στόχο την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ώστε να ενισχυθεί αποτελεσματικά το αναπτυξιακό έργο στην περιοχή. 

Εξετάστηκε λεπτομερώς μία σειρά έργων, ώστε να συγκεκριμενοποιηθούν αυτά που είναι ώριμα για ένταξη στο ΕΣΠΑ αλλά και να γίνει έγκαιρα η ωρίμανση και άλλων, ενώ αναδείχθηκε η κοινή βούληση να καλυφθεί ο στόχος του ν+3 για το 2011 και οι υποχρεώσεις μας έναντι του μνημονίου.

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας επανέλαβε τη δέσμευση της για συνεχή και αδιάλειπτη συνεργασία, ώστε να προωθηθούν τα έργα της δημοτικής Αρχής.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φίλιππας Φίλιος, αναγνώρισε ότι η συζήτηση είχε θετικό και γόνιμο χαρακτήρα, αφού όπως ανέφερε: «Αποτελεί ένα ουσιαστικό και χρήσιμο βήμα διαλόγου με κοινό στόχο την ταχύτερη δυνατή ένταξη συγκεκριμένων έργων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ».

 

Επίσης, στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να τεθούν σε πρώτη προτεραιότητα τα έργα Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπλασης, πρωτοβουλίες που άπτονται της διαχείρισης των απορριμμάτων στην περιοχή και ειδικότερα η συμπλήρωση του υφιστάμενου μηχανολογικού εξοπλισμού του δήμου, η οποία ήταν ανύπαρκτη για τους πρώην δήμους που συγχωνεύτηκαν στο νέο Καλλικράτειο δήμο Ιωαννιτών.