Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Θετικές είναι οι εξελίξεις σε ότι αφορά την πορεία εισροής χρημάτων στην Ήπειρο από Εθνικούς Πόρους, τόσο για τα επενδυτικά σχέδια του Αναπτυξιακού Νόμου όσο και για  την κάλυψη οφειλών για έργα που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία και την έλλειψη χρημάτων απέστειλε στη Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας συνολικά το ποσό των 6,5εκ. ευρώ προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των επιχειρήσεων και να καλυφθεί ένα μέρος της ρευστότητας στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η πίστωση των 5εκ. ευρώ θα κατανεμηθεί σε επιχειρηματίες που έχουν υπαχθεί στο Αναπτυξιακό Νόμο3299/04 και περιμένουν χρήματα για τις επενδύσεις τους ενώ το υπόλοιπο 1,5 εκ. ευρώ που αφορά πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 030) θα καλύψει μέρος εκκρεμών οφειλών για έργα που υλοποιήθηκαν τόσο από υπηρεσίες της πρώην Περιφέρειας Ηπείρου (Δ.Ε.Σ.Ε.,Δ.Δ.Ε., Δ.Ε.Κ.Ε),όσο και από Ο.Τ.Α.

«Οι πληρωμές ξεκινούν άμεσα για να τονωθεί η τοπική οικονομία. Να πληρωθούν επενδυτές και εργολάβοι που περιμένουν χρήματα για τις επενδύσεις τους αλλά και τις εργασίες που έχουν προσφέρει», δήλωσε η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα ξεκαθαρίζοντας πως η κατανομή θα γίνει χωρίς αποκλεισμούς και με ίσους όρους προς όλους τους νομούς της Ηπείρου, με στόχο την ενίσχυση των τοπικών εισοδημάτων και την καταπολέμηση της ανεργίας στην περιφέρεια.

 Ταυτόχρονα εξέφρασε την ικανοποίησή της γιατί όπως επισήμανε «η κυβέρνηση έχει αποδείξει έως τώρα πως παρά την οικονομική στενότητα και την έλλειψη χρημάτων ανταποκρίνεται και καλύπτει οικονομικά τις ανάγκες που προκύπτουν προκειμένου να τονώσει και να  ενισχύσει την οικονομική, παραγωγική και κατ’ επέκταση κοινωνική ζωή του τόπου».