Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις του Συνοριακού Σταθμού Τελωνείου Νίκης της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας εγκαινίασε  ο Υφυπουργός Οικονομικών Δημήτρης Κουσελάς το μεσημέρι της Τετάρτης  (9/3/2011) συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Στην τελετή των εγκαινίων χοροστάτησε ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος και παρέστησαν ο Πρόξενος της πόλης Μοναστήρι της FYROM Μάρκος Τριπολιτάκης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, οι τοπικές αρχές της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας και τελωνειακοί υπάλληλοι.

Ο κ. Δημήτρης Κουσελάς κατά την ομιλία του υπογράμμισε πως «παρόλη τη δύσκολη εποχή που διανύουμε, η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και o εκσυγχρονισμός του συνόλου των υποδομών των τελωνείων της χώρας, παραμένει για μας προτεραιότητα, ενώ η δημιουργία τέτοιων υποδομών στην περιφέρεια και ειδικότερα στην ακριτική Ελλάδα είναι καταλυτικής σημασίας». Παράλληλα, τόνισε πως «για τη διασφάλιση των δημοσίων εσόδων, την εξάρθρωση των κυκλωμάτων λαθρεμπορίας και την ομαλή λειτουργία της αγοράς, οι έλεγχοι των φορτηγών οχημάτων και βυτιοφόρων που μεταφέρουν καύσιμα, τσιγάρα και αλκοολούχα τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο από τη χώρα πρέπει να συνεχιστούν με αμείωτη ένταση».

Τη σημασία της νέας διόδου στη σύσφιξη των διμερών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τη FYROM υπογράμμισε στην ομιλία της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ευχαρίστησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και ιδιαίτερα τον Υφυπουργό Δημήτρη Κουσελά γιατί όπως ανέφερε «με την επίσκεψη του στην περιοχή καταδεικνύει έμπρακτα το  ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη του ακριτικού αυτού τόπου».

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, κατέληξε η κα. Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα, αναμένει τις προτάσεις και τη συνεργασία των φορέων της περιοχής, ώστε να εδραιώσουμε περαιτέρω την επιμέρους διασυνοριακή συνεργασία, προσφέροντας τη δυνατότητα στις ντόπιες επιχειρήσεις να διεισδύσουν με επιτυχία στις βαλκανικές αγορές».