Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Untitled document

Σε εγκάρδια και φιλική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης(13/4/11) η επίσκεψη του Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Δρ. Ρόλαντ Μίχαελ Βέγκενερ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας όπου τον υποδέχθηκε η Γενική Γραμματέας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

13.4PRESVHS

Στην κατ’ιδίαν συνάντηση στο γραφείο της, η Γενική Γραμματέας με τον Γερμανό Πρέσβη συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασιών που υπάρχουν στους τομείς του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού και της προώθησης ποιοτικών ντόπιων προϊόντων στη γερμανική αγορά.

Μάλιστα η κα. Γεωργακοπούλου-Μπάστα ζήτησε από τον κ. Βέγκενερ να διερευνηθούν από την πλευρά του όλες οι πιθανές δυνατότητες αξιοποίησης αυτής της συνεργασίας, ώστε να δρομολογηθούν συναντήσεις των παραγωγικών φορέων –επιμελητηρίων- της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας με αντίστοιχους φορείς της Γερμανίας.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Γερμανός Πρέσβης που συνοδευόταν από την Γερμανίδα υποπρόξενο ενημερώθηκε επίσης για τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, για το νέο αυτοδιοικητικό χάρτη που επέφερε στην περιοχή η εφαρμογή του «Καλλικράτη», καθώς και για ζητήματα, που σχετίζονται με την τόνωση της αναπτυξιακής προσπάθειας για την οποία εργάζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (αναπτυξιακά προγράμματα-ΕΣΠΑ, Αναπτυξιακός, επενδύσεις-οικονομία, περιβάλλον).

 «Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου την επίσκεψη του Γερμανού Πρέσβη στην χώρα μας. Μέσα σε ένα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα συνεργασίας, μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με την αναπτυξιακή ανάταξη της περιοχής, μέσα από τη διεύρυνση της πολύπλευρης συνεργασίας ανάμεσα στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Γερμανία», τόνισε σε δηλώσεις της η Γενική Γραμματέας μετά το πέρας της συνάντησης και κατέστησε σαφές πως πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να συνεχιστεί η συνεργασία που ήδη ξεκίνησε.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης ευχαρίστησε τη Γενική Γραμματέα για την, υποδοχή και φιλοξενία και έκανε αποδεκτή την πρότασή της για συνεργασία. «Τα θέματα συνεργασίας που συζητήσαμε σε επίπεδο τουρισμού και εξαγωγής προϊόντων μπορούμε να τα πραγματοποιήσουμε. Θα είναι χαρά μου να υποστηρίξω την προσπάθειά σας για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών φορέων και την ενίσχυσή της στον τομέα του τουρισμού» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Βέγκενερ.