Sidebar

19
Παρ, Απρ

Untitled document

Στην επίσημη εκκίνηση του 17ου Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης(13/4/11) στην πλατεία των Ιωαννίνων παρευρέθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

13.4PODHLATIKOS

«Ένα σπουδαίο διεθνές αθλητικό γεγονός για τη χώρα μας, ξεκινά σήμερα από τα Ιωάννινα, την πρωτεύουσα της Ηπείρου. Δεν είναι μια απλή αθλητική εκδήλωση αλλά ένα κορυφαίο γεγονός που εν μέσω κρίσης, εκπέμπει πολλά αναπτυξιακά και κοινωνικά μηνύματα», ανέφερε σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους η Γενική Γραμματέας επισημαίνοντας πως οι αθλητές ποδηλάτες θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές για την προβολή της περιοχής καθώς όπως εξήγησε, «το 1ο ετάπ (Γιάννινα-Δωδώνη-Φιλιππιάδα-Νικόπολη-Πρέβεζα), θα δώσει τη δυνατότητα να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές του τόπου, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον, τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία και η πλούσια πολιτιστική παράδοση».

Ταυτόχρονα υπογράμμισε πως ο συγκεκριμένος αγώνας που θα καταστεί πλέον θεσμός «στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα προς τους πολίτες να γνωρίσουν και να κάνουν πράξη, έναν άλλο τρόπο μετακίνησης, έναν άλλο τρόπο ζωής, ώστε να γίνει το ποδήλατο ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας».

Τέλος η Γενική Γραμματέας συνεχάρη τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.