Sidebar

19
Παρ, Απρ

Untitled document

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα και συζήτησαν θέματα που αφορούν την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προστασία του οικοσυστήματος της λίμνης Παμβώτιδας.

Η Γενική Γραμματέας επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο νησί κατά την παραμονή του τις ημέρες των εορτών του Πάσχα. Σε μια εγκάρδια ατμόσφαιρα είχαν την ευκαιρία μέσα από τον εποικοδομητικό διάλογο που ανέπτυξαν να συζητήσουν για αναπτυξιακά ζητήματα της Ηπείρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις  Ηπειρώτικες επιχειρήσεις εξαγωγικού χαρακτήρα καθώς και την προσπάθεια που καταβάλλεται από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω του Αναπτυξιακού Νόμου. Μάλιστα συμφώνησαν με τη Γενική Γραμματέα στο προσεχές μέλλον  να επισκεφθούν τις εξαγωγικές μονάδες της Ηπείρου.

Στη διάρκεια της συνάντησης, συζήτησαν επίσης την αποκατάσταση του ιστορικού γυμνασίου της Πωγωνιανής και την αξιοποίηση του στην επιμεθόριο περιοχή ως πνευματικού φάρου και κέντρου διαλόγου που θα συμβάλει στην εδραίωση των καλών σχέσεων με το λαό της γείτονα Αλβανίας.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε επίσης και η προστασία του ευαίσθητου οικοσυστήματος της Παμβώτιδας καθώς ο Πρόεδρος ζήτησε από τη Γενική Γραμματέα με αφορμή την οριοθέτηση της λίμνης να μην υπάρξει περιορισμός στα όριά της.