Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Ένα έργο που θα κατασκευαστεί στην καρδιά του πιο γνωστού μνημείου της Άρτας και θα συμβάλει σημαντικά στην βελτίωση του κυκλοφοριακού προβλήματος και στην αναβάθμιση της ζωής των πολιτών της πόλης αλλά και των επισκεπτών ενέταξε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα - Ήπειρος" με απόφασή της η Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου –Μπάστα.

Πρόκειται για τη «δημιουργία χώρου στάθμευσης στην περιοχή της ιστορικής γέφυρας Αράχθου» που εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας "06 - Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου" του Ε.Π. "Θεσσαλία - Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» με συνολικό προϋπολογισμό 330,000.00 ευρώ και τελικό δικαιούχο το Δήμο Αρταίων.

Το έργο αφορά την κατασκευή χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων στη δυτική πλευρά του ιστορικού γεφυριού της Άρτας (περιοχή Ελεούσας - Ο.Τ. 446) σε έκταση 3,7 στρ., χωρητικότητας 40 θέσεων επιβατικών αυτοκινήτων και 2 θέσεων λεωφορείων. Εκτιμάται πως με την λειτουργία του θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης της Άρτας από τον κυκλοφοριακό φόρτο των οχημάτων και θα διευκολύνει τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης.

Για τη δημιουργία του χώρου στάθμευσης θα γίνουν οι παρακάτω εργασίες:

- ανακατασκευή και ηλεκτροφωτισμός της συνδετήριας οδού με την Επαρχιακή οδό Άρτας- Χανόπουλου και κατασκευή πεζοδρομίων εκατέρωθεν αυτής

- καθαίρεση υφιστάμενων μικρών αυθαίρετων κτιρίων και περιφράξεων

- κατασκευή, σήμανση και ηλεκτροφωτισμός του κυρίως χώρου στάθμευσης

- κατασκευή και ηλεκτροφωτισμός πεζοδρόμων γύρω από τον χώρο στάθμευσης

- κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης ομβρίων

- κατασκευή χώρων πρασίνου εντός και περιμετρικά του χώρου στάθμευσης.