Sidebar

20
Σαβ, Απρ

Με απόφαση της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου – Μπάστα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 (Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας) το έργο «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας», προϋπολογισμού 3.830.000 ευρώ.

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης μετά την ένταξη του αντίστοιχου έργου για το Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας προϋπολογισμού 4.021.962,94 ευρώ, προχώρησε στην ένταξη και των εκπαιδευτικών εργαστηρίων του Πανεπιστημίου. Οι συγκεκριμένες προτάσεις  είχαν αξιολογηθεί θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και είχαν ετοιμότητα ένταξης. Έτσι μετά και την απάντηση που είχε ζητήσει η Γενική Γραμματέας και έλαβε από την εδική γραμματέα Ευρωπαϊκών πόρων του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων με την οποία «κρίνεται σκόπιμο οι απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις εξοπλισμού για Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας να προχωρήσουν κανονικά», με απόφαση της ενέταξε τα  δύο έργα στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.  

Το έργο «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας»,  με τελικό δικαιούχο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας περιλαμβάνει τον εξοπλισμό εργαστηρίων που θα υποστηρίζουν  τις ερευνητικές προτεραιότητες και πρωτοβουλίες των τμημάτων του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος. Ειδικότερα, περιλαμβάνει την προμήθεια εργαστηριακού εξοπλισμού για τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Νομού Κοζάνης, την Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας και του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.