Sidebar

17
Τετ, Απρ

Το μήνυμα εθνικής ενότητας και αγωνιστικότητας του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης μετέφερε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στις εκδηλώσεις μνήμης στο Κομμένο του Δήμου Νικολάου Σκουφά Άρτας.  

Η Γενική Γραμματέας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (16/8/11) στην μαρτυρική κοινότητα Κομμένου του Δήμου Νικολάου Σκουφά για την επέτειο των 68 χρόνων από τη σφαγή 317 θυμάτων από τα γερμανικά  στρατεύματα κατοχής.

Σε δηλώσεις της, στη διάρκεια της εκδήλωσης επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης ώστε να παραδειγματιστούμε και να αγωνιστούμε όλοι μαζί για να ανταποκριθούμε στις δύσκολες ώρες που περνάμε ως λαός και ως χώρα: «αποτίνουμε φόρο τιμής στα αθώα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας», είπε και πρόσθεσε: «Αυτή την αυταπάρνηση, την υπερηφάνεια τους εμείς την έχουμε ως δίδαγμα και τη συνεχίζουμε και θα τη συνεχίζουμε. Γιατί σήμερα μπορεί η Ελλάδα να περνάει μια πολυεπίπεδη κρίση, αλλά οι Έλληνες είναι υπερήφανοι, είναι άξιοι, είναι δημιουργικοί, αλληλέγγυοι, αγαπούν τη χώρα τους και όλοι μαζί (λαός, κυβέρνηση, αυτοδιοικητικοί, φορείς) θα καταφέρουμε να βγάλουμε τη χώρα από τη δίνη».   

 Η Γενική Γραμματέας παρευρέθηκε στο μνημόσυνο που τελέσθηκε στον ιερό ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου και ακολούθως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.