Sidebar

18
Πεμ, Απρ

Η επίσπευση των διαδικασιών που απαιτούνται προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και η μεταφορά των μαθητών από τους τόπους διαμονής τους στα σχολεία ήταν αυτή τη φορά το αντικείμενο σύσκεψης(η δεύτερη μέσα στον Αύγουστο) που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τη συμμετοχή της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

Ο Υφυπουργός Πάρης Κουκουλόπουλος το μεσημέρι της Τρίτης (30/8/11), εξέτασε με τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης καθώς και τους αρμόδιους Διευθυντές και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου την πορεία υπογραφής των διαπιστωτικών πράξεων προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον «Καλλικράτη» η αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών από τον τόπο διαμονής τους στο σχολείο φοίτησης μεταφέρθηκε από τις αιρετές Περιφέρειες(πρώην Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις) στους Δήμους. Έτσι, τα αρμόδια Υπουργεία ζήτησαν τη συμβολή των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων προκειμένου οι Δήμοι να προετοιμαστούν έγκαιρα για την προκήρυξη των διαγωνισμών, ώστε να έχουν ολοκληρωθεί και ελεγχθεί έως το τέλος του 2011.

Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτικής Μακεδονίας η Γενική Γραμματέας μετά την αποστολή σχετικού εγγράφου στις αρχές του μήνα προς τους Δήμους είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Δημάρχους προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός και από την πλευρά τους. Έτσι είναι έτοιμες όλες οι διαπιστωτικές πράξεις ώστε να ανανεωθούν οι συμβάσεις των πρώην Ν.Α. με τους μεταφορείς.

Όπως είναι γνωστό με νομοθετική ρύθμιση  του Υπουργείου δίνεται η δυνατότητα παράτασης των υφιστάμενων συμβάσεων μεταφοράς μαθητών, από 1/9/11 έως 31/12/11 από τις Περιφέρειες(πρώην Ν.Α.), για τα δρομολόγια χωρικής αρμοδιότητας τους. Η εν λόγω παράταση των συμβάσεων προϋποθέτει απαραίτητα ότι οι σχετικοί διαγωνισμοί θα είχαν προκηρυχθεί έως 31 Αυγούστου  και εφόσον οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένων Διοικήσεων το βεβαιώσουν με πράξεις τους.