Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Παρουσία της Γενικής Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρας Γεωργακοπούλου-Μπάσταολοκληρώθηκε την Τετάρτη(7/9/11) ο Α΄ κύκλος εκπαίδευσης που οργάνωσε η Δ/νση Δασών Π.Ε. Ιωαννίνων για τους 40 μεταταχθέντες υπαλλήλους της Αγροφυλακής.

7.9._seminario«Σας καλωσορίζω στην οικογένεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης» είπε η Γενική Γραμματέας απευθυνόμενη στους νέους δασοφύλακες τονίζοντας πως με την πρόσφατη απόφαση των υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη βάσει της οποίας μετατάχθηκαν στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις μπαίνει οριστικό τέλος στην πολύχρονη εργασιακή τους ομηρία.

Ταυτόχρονα τους κατέστησε σαφές πως «σε μια πραγματικά κρίσιμη περίοδο για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας η κυβέρνηση προχώρησε σε μια γενναία απόφαση προκειμένου μέσα από την ορθολογική και δίκαιη κατανομή στη δημόσια διοίκηση η οποία θα είναι βασισμένη στην αξιοκρατία, τη διαρκή αξιολόγηση και την κινητικότητα των υπαλλήλων, να έχουμε υπηρεσίες αποδοτικές και αποτελεσματικές, προς όφελος του δημοσίου αλλά κυρίως των πολιτών».

Κλείνοντας η Γενική Γραμματέας κάλεσε τους νέους δασοφύλακες να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ανταποκριθούν στα νέα τους καθήκοντα. «Κληθήκατε, είπε, να βοηθήσετε σημαντικά στην στελέχωση των δασικών υπηρεσιών συμβάλλοντας καταλυτικά στην προστασία και την ανάδειξη του περιβάλλοντος, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί την πηγή πλούτου και οικονομικής ανάπτυξης του τόπου. Η αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, η προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθώς και η προστασία και ανάδειξη της πολυπλοκότητας της φυσικής ισορροπίας των σπάνιων οικοσυστημάτων στην περιοχή, συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα για τον τόπο, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την οικονομία αλλά και για το ίδιο το περιβάλλον. Αυτές τις αρχές και αυτούς τους στόχους θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε, και με τη δικής σας στήριξη».

Στον Α΄ κύκλο του προγράμματος εκπαίδευσης που οργάνωσε η Δ/νση Δασών Π.Ε. Ιωαννίνων από τη Δευτέρα(5/9/11) και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη(7/9/11) οι 40 μεταταχθέντες αγροφύλακες καταρτίστηκαν για τις αρμοδιότητες και τα νέα τους καθήκοντα στις δασικές υπηρεσίες όπως:

  • διαχείριση δασών-Δασικά προϊόντα,
  • θηραματική διαχείριση και προστατευόμενες φυσικές περιοχές,
  • στοιχεία ανάγνωσης χαρτών,
  • κλίμακες χαρτογράφησης,
  • δασικές παραβάσεις και στοιχεία δασικού δικαίου κ.α..

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει ο Β΄ κύκλος με την πρακτική τους εκπαίδευση.