Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Για την πορεία του πρότυπου Κέντρου Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης στη Βλάστη ενημερώθηκε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα στη συνάντηση που είχε στο γραφείο της στην Κοζάνη με στελέχη του Κέντρου την Τετάρτη (5/10/11). 

Στη συνάντηση παρουσιάστηκε η μέχρι τώρα λειτουργία του Κέντρου και η συμβολή του στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην περιοχή. Το Πρότυπο Κέντρο Κτηνοτροφίας και Εκπαίδευσης στη Βλάστη ανεγέρθηκε µε δαπάνη του κληροδοτήματος «Χριστόδουλου Γαλανού» και λειτουργεί από τις αρχές του 1990. Διαθέτει τρία ποιμνιοστάσια συνολικής δυναμικότητας 600 ζώων, αίθουσα μηχανικής άµελξης, παρασκευαστήριο ζωοτροφών, εργαστηριακούς και βοηθητικούς χώρους και Μετεωρολογικό Σταθµό. Ταυτόχρονα διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις για τη φιλοξενία ερευνητών ή εκπαιδευόμενων κάθε επιπέδου.

Η Γενική Γραμματέας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του Κέντρου και χαρακτήρισε σημαντική τη συμβολή του στη στήριξη και ενίσχυση του πρωτογενή τομέα και ειδικότερα της κτηνοτροφίας.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MED

Ακολούθως η Γενική Γραμματέας είχε συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή καθηγητή διαχείρισης τεχνολογίας στο Τμήμα Μηχανικών Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννη Μπακούρο με αντικείμενο την πρόταση στο πρόγραμμα MED .

Το Πανεπιστήμιο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σε συνεργασία με 12 φορείς από 6 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέβαλαν πρόταση στο πλαίσιο του προγράμματος MED η οποία αφορά τη δημιουργία ενός ανοιχτού επιχειρηματικού οικοσυστήματος που θα παρέχει κοινωνικές υπηρεσίες με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία θέσεων εργασίας για τις εμπλεκόμενες περιοχές.

Έτσι η Γενική Γραμματέας με τον κ. Μπακούρο συζήτησαν τις λεπτομέρειες της υποβληθείσας πρότασης καθώς και τη διεύρυνση της συνεργασίας και σε άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα.