Sidebar

24
Τετ, Απρ

Σύσκεψη στο Δήμο Φιλιατών πραγματοποίησε την Τετάρτη(12/10/11) η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.

13.10 filiates CustomΗ Γενική Γραμματέας στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει με τους αιρετούς των Ο.Τ.Α επισκέφθηκε το δημαρχείο όπου την υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Μηνάς Παππάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι του Δήμου.

Ακολούθησε σύσκεψη στο γραφείο του Δημάρχου με τη συμμετοχή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και των αντιδημάρχων όπου συζητήθηκαν θέματα και δράσεις για την διευθέτηση τοπικών ζητημάτων καθώς και ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Φιλιατών εξέφρασε την ανησυχία του για τη λειτουργία του τελωνείου Μαυροματίου το οποίο αποτελεί μια από τις  πύλες της χώρας μας που διαρκώς αυξάνεται η κίνηση από και προς τη γειτονική Αλβανία και χαρακτήρισε έργο προτεραιότητας τον οδικό άξονα Ηγουμενίτσας –Σαγιάδας που θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε το Δήμαρχο πως το Υπουργείο Υποδομών έχει αναθέσει ήδη στην «Εγνατία Α.Ε.» την προμελέτη του έργου για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα που για την κυβέρνηση αποτελεί στρατηγικής σημασίας για τον εθνικό σχεδιασμό ενώ για το τελωνείο Μαυροματίου εκτιμά πως με τις αλλαγές που προωθούνται δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία και οι συναλλαγές. 

Μέσα από το γόνιμο διάλογο που αναπτύχθηκε και την ανταλλαγή απόψεων και οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως στη δύσκολη δημοσιονομικά συγκυρία που διανύει η χώρα μας απαιτείται από όλους όσους διαχειρίζονται τα κοινά σύνεση και συνέπεια.

Ταυτόχρονα η Γενική Γραμματέας τους διαβεβαίωσε πως θα σταθεί αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλουν για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου τους καθώς και σε ενέργειες και αποφάσεις που λαμβάνει ο Δήμος για δράσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.