Sidebar

23
Τρι, Απρ

Συναντήσεις και επαφές στα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών  για την προώθηση θεμάτων της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου, είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα το διήμερο Δευτέρας και Τρίτης (7-8/11/11).

Ειδικότερα, τη Δευτέρα, στο Υπουργείο Οικονομικών συζητήθηκαν ζητήματα για την λειτουργία των Μεθοριακών Σταθμών ενώ συμμετείχε στη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παντελή Οικονόμου για τη λειτουργία του τελωνείου Σιάτιστας.

Τη συνάντηση προκάλεσαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Φλώρινας της μείζονος Αντιπολίτευσης κ.κ. Σημανδράκος και Ναούμ οι οποίοι με τη Δήμαρχο Βοίου Παναγιώτα Ορφανίδου εξέθεσαν στον αναπληρωτή Υπουργό τη σπουδαιότητα της λειτουργίας του τελωνείου Σιάτιστας για το Δήμο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο Υπουργός από την πλευρά του πρότεινε να συνεχίσει να λειτουργεί το τελωνείο για τρείς ημέρες την εβδομάδα προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες.

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης εμφανίστηκε ικανοποιημένη τονίζοντας πως «είναι μια θετική εξέλιξη για το Δήμο Βοίου και την ευρύτερη περιοχή καθώς η λειτουργία του συγκεκριμένου τελωνείου συνδέεται με τον πλέον δραστήριο τομέα εξαγωγών στη Δυτική Μακεδονία, αυτόν της γούνας».