Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Τους τρεις (3) πρώτους δασικούς χάρτες που αναρτήθηκαν σε επίπεδο διοικητικών ορίων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασε η Διεύθυνση Δασών Κοζάνης σε ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη το πρωί της Τρίτης (22/1/2013) στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας στο Δημαρχείο.

22.1.13 dasikoi xartesΠρόκειται για τους δασικούς χάρτες των Τοπικών Κοινοτήτων: Ολυμπιάδας, Περδίκκας & Αγίου Χριστοφόρου του Δήμου Εορδαίας της Π. Ε. Κοζάνης η ανάρτηση των οποίων αποτελεί "πιλότο - οδηγό" για την πορεία της σύνταξης και κύρωσης των Δασικών Χαρτών όχι μόνο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, αλλά και των υπόλοιπων επτά (7) περιφερειακών ενοτήτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Να σημειωθεί ότι εντός του 2013 η Δ/νση Δασών Κοζάνης έχει προγραμματίσει να προχωρήσει και στην ανάρτηση του Δασικού Χάρτη της Δημοτικής Κοινότητας Κοζάνης, ενώ και η κατάρτιση Δασικού Χάρτη για το σύνολο της υπόλοιπης Περιφερειακής Ενότητας (πρώην Νομός) Κοζάνης βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης και ανάδειξης αναδόχου μελετητή από την εταιρία ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

«Έργο τεράστιας σημασίας», χαρακτήρισε στο χαιρετισμό του στην διάρκεια της συνάντησης ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης την κατάρτιση και κύρωση των Δασικών χαρτών γιατί όπως εξήγησε «έχει ως αντικείμενο την καταγραφή και οριοθέτηση των δασών και δασικών εκτάσεων, που διέπονται από το ειδικό προστατευτικό πλαίσιο των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας κατά τρόπο διαφανή, ακριβή και οριστικό». «Αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο διαφύλαξης, σχεδιασμού και βιώσιμης ανάπτυξης του δασικού πλούτου της περιοχής. Θωρακίζει τα δάση από αυθαίρετες παρεμβάσεις και διευκολύνει στη σύνταξη του κτηματολογίου»,υπογράμμισε ο Γενικός γραμματέας τονίζοντας πως «η ολοκλήρωση των δασικών χαρτών θα εισάγει τη χώρα σ’ ένα νέο εθνικό πολιτισμό- μια νέα χωροταξική ευταξία».

Τη σπουδαιότητα των δασικών χαρτών για τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας επεσήμαναν στους χαιρετισμούς τους η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Ιωάννης Σόκουτης.

Την ενημέρωση παρακολούθησαν πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι των αρμόδιων τοπικών αρχών και φορέων και υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης , της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας.

Υπενθυμίζεται πως η ανάρτηση των τριών συγκεκριμένων δασικών χαρτών έχει γίνει στις 3 Δεκεμβρίου στους πίνακες ανακοινώσεων της Δ/νσης Δασών και του Δασαρχείου Κοζάνης, του Δήμου Εορδαίας (Δημαρχείο) και των Τοπικών Κοινοτήτων Ολυμπιάδας, Περδίκκα και Αγίου Χριστοφόρου. Ενώ από τις 5 Δεκεμβρίου τρέχει η προθεσμία για υποβολή αντιρρήσεων κάθε ενδιαφερόμενου κατά του περιεχομένου των αναρτηθέντων Δασικών Χαρτών, η οποία λήγει στις 4 Φεβρουαρίου 2013 για όσους κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα και στις 22 Φεβρουαρίου 2013 για όσους κατοικούν μόνιμα ή διαμένουν στο εξωτερικό.

Το έντυπο υποβολής αντιρρήσεων είναι διατίθεται στα γραφεία της Δ/νσης Δασών, του Δασαρχείου Κοζάνης, του Δήμου Εορδαίας και των προαναφερθέντων Τοπικών Κοινοτήτων. Επίσης, είναι διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή στις ιστοσελίδες του Υ.Π.Ε.Κ.Α., της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας και της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Οι αντιρρήσεις υποβάλλονται στο γραφείο της Διεύθυνσης Δασών Κοζάνης (Γραφείο Α.02 - πτέρυγα 1), στη διεύθυνση Ζ.Ε.Π. Κοζάνης - Τ.Κ. 50100 Κοζάνη (τηλέφωνο επικοινωνίας: 2461053425, FAX: 2461053423), ή κατατίθενται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Κτηματολόγιο Α.Ε.