Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τουριστικών ειδών & ειδών λαϊκής τέχνης καθώς και η δρομολόγηση συγκεκριμένων ενεργειών για την αντιμετώπισή τους ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας Ηλία Θεοδωρίδη, με τον Πρόεδρο του Σωματείου Καταστηματαρχών Τουριστικών καταστημάτων & Ειδών Λαϊκής Τέχνης Ν. Ιωαννίνων Δημήτριο Ντόβα.

3.4.2013 SinantisiΣτη διάρκεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης (3/4/2013) στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα ο κ. Ντόβας ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος που εκπροσωπεί και ζήτησε τη συμβολή του προκειμένου να προωθηθούν ορισμένα.

«Ζητάμε να είστε δίπλα μας στον δύσκολο αγώνα για την επιβίωση» ανέφερε χαρακτηριστικά και ζήτησε μεταξύ άλλων από τον Γενικό Γραμματέα «να παρέμβει σε κεντρικό επίπεδο προκειμένου να ολοκληρωθούν τα μεγάλα οδικά έργα που θα βγάλουν την περιοχή από την απομόνωση».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας ζήτησε τη συνεργασία όλων προκειμένου να γίνουν παρεμβάσεις με ελάχιστο οικονομικό κόστος οι οποίες όμως θα ενισχύσουν τις προσπάθειες που καταβάλει ο κλάδος για την προσέλκυση τουριστών.

«Ο εχθρός του τουρισμού βρίσκεται σε μερίδα επιχειρηματιών του κλάδου σας που με την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά τους δυσφημίζουν τις προσπάθειες που καταβάλετε οι υπόλοιποι και την χώρα μας κατ’ επέκταση» ανέφερε ο κ. Θεοδωρίδης απευθυνόμενος στον κ. Ντόβα και υπογράμμισε πως εκτός από τα έργα υποδομής που είναι αναγκαία για να αποκτήσει νέα δυναμική η περιοχή στον τομέα του τουρισμού θα πρέπει και οι επαγγελματίες του χώρου να αλλάξουν νοοτροπία και συμπεριφορά σε συγκεκριμένα ζητήματα. «Οι επισκέπτες που φεύγουν ικανοποιημένοι όχι μόνο από τις ομορφιές μιας περιοχής αλλά και από τη φιλοξενία και τις υπηρεσίες που τους προσφέρθηκαν είναι οι καλύτεροι διαφημιστές της και αυτό πρέπει να το κατανοήσετε» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση προκειμένου να συμβάλει στον καθαρισμό και τη διατήρηση του περιβάλλοντος καθαρού από απορρίμματα. Ειδικότερα, ζήτησε από τους Δήμους Πρεσπών και Πωγωνίου τον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής γύρω από τους Σταθμούς στην Κρυσταλοπηγή (έχει ανταποκριθεί ήδη ο δήμος Πρεσπών) και την Κακαβιά ενώ παράλληλα, το προσεχές διάστημα ξεκινά ενημερωτική καμπάνια με τη διανομή έντυπου υλικού και την τοποθέτηση πινακίδων στους συνοριακούς σταθμούς της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας για την απαγόρευση της ρίψης απορριμμάτων. Επίσης ανακοίνωσε πως έχει ζητήσει ήδη από τον Φορέα Διαχείρισης της Λίμνης να ορίσει συγκεκριμένη ημερομηνία όπου με τη συνεργασία εθελοντικών ομάδων θα οργανώσει τον καθαρισμό περιμετρικά της Παμβώτιδας. Σε ότι αφορά τη σήμανση τουριστικών προορισμών και περιοχών ο Γενικός Γραμματέας πρότεινε τη συγκρότηση επιτροπής από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να καταγράψει τις ελλείψεις για να προχωρήσει στη συνέχεια η σήμανση. «Πρέπει όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να δημιουργήσουμε νέα κοινωνική συνείδηση που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος» κατέληξε.