Sidebar

29
Παρ, Μαρ

Όταν ο κριτής βιάζεται…σκοντάφτει.

Εκφράζοντας καταρχήν την έκπληξή μας για την ευρηματικότητά σας, βλέπουμε ότι επαναφέρετε άκαιρα προς «συζήτηση» και «προβληματισμό» το διορισμό ή την επιλογή του κ. Βασίλειου Μιχελάκη στη θέση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ένα μήνα μετά την επιστολή-απάντηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης (21/11/2017) σε σχόλιο της εφημερίδας στη στήλη «Διαδόσεις», που αφορούσε τι άλλο ; πάλι τον κ. Μιχελάκη.

Ακόμα τελικά να αποδεχτείτε το γεγονός !

Μετά λοιπόν από ένα μήνα έρευνας κατέληξε ο συντάκτης της εφημερίδας σας, στο συμπέρασμα ότι τελικά ο κ. Μιχελάκης διορίστηκε στην παραπάνω θέση και δεν επιλέχθηκε μέσω ΑΣΕΠ, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ που δημοσιεύσατε στο πρωτοσέλιδο φύλλο της εφημερίδας σας στις 20/12/2017.

Θέλοντας να συνδράμουμε στην έρευνα του συντάκτη σας ο οποίος από ότι φαίνεται είναι ακόμα άπειρος καθώς ένα μήνα τώρα αναζητούσε την «αλήθεια» και σταμάτησε μόνο στην απόφαση διορισμού του κ. Βασίλειου Μιχελάκη στο ΦΕΚ, σας αποστέλλουμε όλα τα στοιχεία-έγγραφα που αφορούν στην απόφαση-προκήρυξη (αριθμ. 1ΣΑΔ/2015) του π. Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την επιλογή των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων (αρ. πρωτ. 44466/17/12/2015, ΑΔΑ : 6ΕΡΚ465ΦΘΕ-ΡΙΦ) και το αναπόσπαστο έντυπο αυτής, την αίτηση υποψηφιότητας-βιογραφικό σημείωμα για την επιλογή Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προς το ΑΣΕΠ.

Ελπίζουμε να μην είναι και η ανάγνωσή σας επιλεκτική.

Ξέρετε, είθισται οι Υπουργοί να υπογράφουν αποφάσεις διορισμών μετά την ολοκλήρωση κάποιων διαδικασιών. Όντως ο κ. Μιχελάκης επιλέχθηκε από το Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων το οποίο διενήργησε και τις συνεντεύξεις, αφού προηγουμένως προηγήθηκε η υποβολή, ο έλεγχος των δηλωθέντων στοιχείων, ο υπολογισμός της βαθμολογίας κάθε υποψηφίου σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζονται στο άρθρο 28 παρ. 4 του Ν. 4325/2015 και η κατάρτιση του αλφαβητικού πίνακα των υποψηφίων για τη θέση του Συντονιστή ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση από το ΑΣΕΠ.

Μετά τον έλεγχο και την οριστικοποίηση της βαθμολογίας, το Συμβούλιο Υπηρεσιακής Κατάστασης Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων απέστειλε Πρακτικό προς τον Υπουργό Εσωτερικών για τον υποψήφιο ανά Αποκεντρωμένη Διοίκηση που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία, προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση διορισμού.

Την επόμενη φορά που θα «κουνήσετε το δάχτυλό σας» επικριτικά, φροντίστε ο συντάκτης σας να είναι έμπειρος, καταρτισμένος και αμερόληπτος, φροντίζοντας με τη δουλειά του να καλύπτει τα νώτα της 60ετούς πορείας της εφημερίδας, έτσι ώστε να μην αφήνει περιθώρια από κάποια πιθανή «αστοχία» του, να τρωθεί το κύρος της στο δημοσιογραφικό στερέωμα.

Καλό θα είναι επίσης να αναθεωρήσει «τις πηγές του», γιατί τελικά η είδηση δεν έβγαλε «λαβράκι».

Ως προς το ύφος του ρεπορτάζ, αποδεικνύεται ότι πρόκειται για τον ίδιο συντάκτη που κατά καιρούς δείχνει ιδιαίτερο ζήλο και ενδιαφέρον για τον Συντονιστή και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, σε σημείο που φαντάζει ωστόσο να αγγίζει τα όρια της εμμονής. Φευ!

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχηθούμε Καλά Χριστούγεννα και σε εσάς και να σας ευχαριστήσουμε πραγματικά για τις δωρεάν υπηρεσίες διαφήμισης που μας προσφέρετε.

Αναμένοντας τη δημοσίευση της παρούσας επιστολής έτσι όπως ορίζει ο κώδικας δεοντολογίας, σας παραθέτουμε τους συνδέσμους: http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/prok-1SAD-2015.pdf & http://www.ypes.gr/UserFiles/f0ff9297-f516-40ff-a70e-eca84e2ec9b9/ENTYPO-SAD1.pdf με την 25σέλιδη απόφαση-προκήρυξη (αριθμ. 1ΣΑΔ/2015) του π. Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την επιλογή των Συντονιστών Αποκεντρωμένων Διοικήσεων και το 6σέλιδο έντυπο ΣΑΔ1 προς το ΑΣΕΠ.