Sidebar

28
Πεμ, Μαρ

Νεκρό εντοπίστηκε ένα αρκουδάκι στις 04-4-2019 από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Θεοδώρου Ζιάκα (Πολυνερίου) του Δήμου Γρεβενών, στην Επαρχιακή Οδό Γρεβενών-Σπηλαίου και συγκεκριμένα στο 1ο χλμ πριν την είσοδο της Τοπικής Κοινότητας Σπηλαίου.

Η Διεύθυνση Δασών Γρεβενών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που ενημερώθηκε αμέσως από το Αστυνομικό Τμήμα για το περιστατικό, κινητοποίησε άμεσα την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Γρεβενών.

9.4.19 arkoudakiΣτο σημείο μετέβησαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών, από την ΣΤ΄ΚΟΜΑΘ και η Κτηνίατρος μέλη της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης Π.Ε. Γρεβενών, όπου κατά την αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για νεαρής ηλικίας θηλυκό αρκουδάκι το οποίο βρέθηκε στην άκρη του οδοστρώματος, με πιθανή αιτία θανάτου την πτώση από βράχια που υπάρχουν στην περιοχή.

Με τη συνδρομή της Θηροφυλακής και κατόπιν υποδείξεων της Διεύθυνσης Δασών Γρεβενών, έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ταφή του ζώου. Επισημαίνουμε ότι, η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Γρεβενών έχει συγκροτηθεί από τις 25-09-2014 κατ΄ εφαρμογή της 104180/433/2014 ΚΥΑ και είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές.

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

Δ/νση Δασών Γρεβενών : 24623 53400-401