Sidebar

27
Σαβ, Απρ

Ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας, Δρ. Σεραφείμ Λιάπης, στο πλαίσιο του έργου LIFE ATIAS: «Αντιμετώπιση της απειλής των εισβλητικών ειδών στη Βόρεια Ελλάδα, μέσω της ανάπτυξης συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και πληροφοριών για θηλαστικά», σας προσκαλεί στην τελική ημερίδα του έργου, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, και ώρες 10:00 – 15:00 στο Αμφιθέατρο της Α.Δ.Η.Δ.Μ. (ΖΕΠ Κοζάνης).

Στο έργο LIFE ATIAS εφαρμόστηκαν μέτρα και καλές πρακτικές διαχείρισης του πληθυσμού του αμερικανικού μινκ, με ιδιαίτερη έμφαση σε υγροτόπους του δικτύου Προστατευόμενων Περιοχών NATURA 2000 που είναι πιο ευάλωτες στην απώλεια της βιοποικιλότητας. Ταυτόχρονα, η τεχνογνωσία, η εμπειρία και οι υποδομές που προέκυψαν από το έργο θα διαχυθούν στην επιστημονική κοινότητα, στις αρμόδιες τοπικές Αρχές, στους ενδιαφερόμενους φορείς και την τοπική κοινωνία ώστε να λειτουργήσουν ως βάση για τον έγκαιρο εντοπισμό, την πρόληψη και αντιμετώπιση των κινδύνων που προκύπτουν από την εξάπλωση των χωροκατακτητικών ξενικών ειδών στο σύνολο της χώρας.

Το LIFE ATIAS είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πράσινο Ταμείο στο πλαίσιο του Προγράμματος LIFE. Αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια αντιμετώπισης της απειλής των εισβλητικών ειδών στην Ελλάδα καθώς η εξάπλωση και οι επιπτώσεις αυτών γίνονται εμφανείς πλέον σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στην τελική ημερίδα θα παρουσιαστούν από τους συμμετέχοντες φορείς, οι δράσεις και τα αποτελέσματα του έργου.

 

pdfΑτζέντα