Sidebar

29
Δευ, Απρ

«Με βαθιά συγκίνηση και οδύνη πληροφορήθηκα το τραγικό νέο της κοίμησης του μακαριστού Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητου. Υπήρξε μία από τις σημαντικότερες μορφές της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Πεφωτισμένος Ιεράρχης που με το ποιμαντορικό του έργο έφερε την Εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία και στα σύγχρονα προβλήματα.

Πνευματικός ηγέτης, με κύρος, εκκλησιαστικό φρόνημα και πλούσια κοινωνική δράση. Μαχητής και λόγιος, που με τις ρηξικέλευθες ιδέες του   άφησε το δικό του στίγμα στην Εκκλησία. Είχα την τύχη να τον γνωρίσω όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου, και σε εκείνη τη συνάντηση στο γραφείο του διαπίστωσα πως ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, με τον οποίο χαιρόσουν να συζητάς, ακόμα και όταν διαφωνούσες μαζί του.

Η γενναιότητα και η καρτερία που επέδειξε στην περιπέτεια της υγείας του αγγίζουν τις καρδιές όλων μας, δίνοντας ένα δυνατό μήνυμα θάρρους, γενναιότητας και αξιοπρέπειας. Στην Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, στους οικείους του και στους συνεργάτες του, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».