Sidebar

29
Δευ, Απρ

Τη μόνιμη φωτογραφική έκθεση με θέμα «Η μνημειακή κληρονομιά της Θεσπρωτίας από τους βυζαντινούς χρόνους μέχρι την ύστερη Τουρκοκρατία» που αναπτύσσεται στο εσωτερικό του πύργου της Κούλιας στην Παραμυθιά εγκαινίασε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (13/4/2014) παρουσία του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα, της Δημάρχου Σουλίου Σταυρούλας Μπραΐμη-Μπότση, του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, της διευθύντριας της 8ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Βαρβάρας Παπαδοπούλου, εκπροσώπων τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων, καθώς και των τελευταίων ιδιοκτητών της Κούλιας οικογένειας Τζώη.

Στον χαιρετισμό της η Γενική Γραμματέας αναφέρθηκε στην ιστορικότητα καθώς και τις μεταφυσικές «ιδιότητες» που αποκτούν με το πέρασμα του χρόνου λαϊκά μνημεία σαν και τον πύργο της Κούλιας.

Μάλιστα, πρότεινε στο Δήμο Σουλίου το συγκεκριμένο μνημείο να αποτελέσει «τοπόσημο» της Παραμυθιάς και αφετηρία για να προχωρήσει στην αξιοποίηση και σύνδεση όλων των μνημείων της περιοχής δημιουργώντας πολιτιστικές διαδρομές που θα αποτελέσουν πόλο έλξης για επισκέπτες.