Sidebar

30
Τρι, Απρ

Την κοινή βούληση και σταθερή απόφασή τους να αξιοποιήσουν την μαρμαροφόρο περιοχής Τρανοβάλτου δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους πολίτες και επιλύοντας ένα χρονίζον πρόβλημα, επιβεβαίωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δάκης, ο Δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Βιοτεχνών & Βιομηχάνων μαρμάρου Νομού Κοζάνης Κων/νος Βητόπουλος και επιχειρηματίες μαρμάρου.

9.5.2014 ypografiΛίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην αίθουσα συσκέψεων του διοικητηρίου στην Κοζάνη παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου και Απασχόλησης Γ. Σβώλη, του πρώην θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής Αθ. Κοσματόπουλου και του Προέδρου Εμπορικού & Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κοζάνης Κ. Κυριακίδη υπέγραψαν το κείμενο Αρχών και Δεσμεύσεων για την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου.

Σύμφωνα με το κείμενο αρχών τα συμβαλλόμενα μέρη αναλαμβάνουν συγκεκριμένες υποχρεώσεις ώστε:

  • Να σχεδιαστούν, προγραμματιστούν και υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα υποδομής για την ανάπτυξη της ευρύτερης λατομικής περιοχής Τρανοβάλτου και
  • να λειτουργούν οι επιχειρήσεις μαρμάρου νόμιμα, σύμφωνα με τα ισχύοντα.

Μάλιστα για την παρακολούθηση της συνεργασίας, το συντονισμό, την αξιολόγηση και τον πιθανό ανασχεδιασμό του Κειμένου Αρχών οι συμβαλλόμενοι όρισαν κοινή επιτροπή που θα αποτελείται από ένα εκπρόσωπό τους με τον αναπληρωτή του.

Συμβαλλόμενοι που υπογράφουν το Κείμενο Αρχών και Δεσμεύσεων για την ορθολογική διαχείριση και αξιοποίηση της μαρμαροφόρου περιοχής Τρανοβάλτου 9.5.2014 ypografi1είναι οι:

*   Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας

*     Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

*       Δήμος Σερβίων – Βελβεντού

*       Σωματείο Βιοτεχνών και Βιομηχάνων Μαρμάρου Νομού Κοζάνης

*       Επιχείρηση Αφοι Κ. Θεοδωρόπουλοι & ΣΙΑ Ο.Ε

*       Επιχείρηση ΠΕΝΚΟ (Τυρνενόπουλος Δ.)

*       Κοινοπραξία Μαρμάρων

*       Συνεταιρισμός ΓΒΣΕΕ/Δήμος Σερβίων – Βελβεντού

*       Επιχείρηση Παπαθυμιόπουλος Γ.