1. Κοινωνικά δίκτυα
Με στόχο την καθημερινή επικοινωνία με τους πολίτες, αλλά και την ταχύτερη, αμεσότερη και ουσιαστική ενημέρωση τους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας έχει ενσωματώσει τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης στο δικτυακό της τόπο για να ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο με τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις, αλλά και να παρέχει χρήσιμες πληροφορίες.

Twitter twitter3

 https://twitter.com/apdhpdm

Following
Στα πρότυπα αντίστοιχων διεθνών οργανισμών, η @apdhpdm δεν κάνει follow μεμονωμένους χρήστες. Ο λόγος είναι ότι επιθυμούμε να αποτρέψουμε τη λήψη spam, αλλά και να αποθαρρύνουμε την εξαγωγή οποιουδήποτε είδους συμπερασμάτων σχετικά με τη λίστα των χρηστών που ακολουθούμε.

Facebook facebook3 http://www.facebook.com/apdhpdm

2. Ροές RSS
Η τεχνολογία RSS (Really Simple Syndication) επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη προσφορά περιεχομένου και ο χρήστης έχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τα τελευταία νέα του δικτυακού τόπου προβάλλοντας τους τίτλους και περιορισμένα αποσπάσματα του περιεχομένου, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνει στη διαδικασία συχνών επισκέψεων και αναζήτησης των πληροφοριών αυτών από το δικτυακό τόπο.
Οι ροές RSS περιεχομένου είναι ένα πρότυπο ανταλλαγής περιεχομένου βασισμένο στη γλώσσα XML. Κάθε κανάλι RSS αποτελείται από μία λίστα στοιχείων που περιέχουν έναν τίτλο καθώς και το σύνδεσμο προς την αντίστοιχη ιστοσελίδα.

Οι ροές RSS περιεχομένου είναι ένας εύκολος τρόπος να λαμβάνετε το ανανεωμένο περιεχόμενο του δικτυακού τόπου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας όταν δεν είστε σε αυτόν.

Ο δικτυακός τόπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου - Δυτικής Μακεδονίας, προσφέρει ροές RSS περιεχομένου (RSS Feeds) στα τελευταία νέα
rss1Rss Τελευταία Νέα
και στις αναρτήσεις του προγράμματος Δι@ύγεια
rss1Rss Διαύγεια

Επιλέξτε την επιθυμητή ροή περιεχομένου ακολουθώντας τον σύνδεσμο που αντιστοιχεί.

Οι σύγχρονοι φυλλομετρητές (IE, Firefox, Chrome, Opera, ...) υποστηρίζουν το πρότυπο RSS. Οι ροές RSS περιεχομένου εμφανίζονται με το ειδικό σύμβολο που βρίσκεται στα δεξιά του πεδίου διεύθυνσης σε κάθε φυλλομετρητή. Εναλλακτικά μπορείτε να αποθηκεύσετε την ηλεκτρονική διεύθυνση του RSS feed στα «Αγαπημένα σας» ή «Σελιδοδείκτες» για ευκολότερη πρόσβαση ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο διαδικτυακή υπηρεσία προβολής των RSS feeds, όπως το Google reader, ή να κατεβάσετε εξειδικευμένα προγράμματα διαχείρισής τους.

Τα προγράμματα ανάγνωσης ειδήσεων είναι αυτόνομες εφαρμογές, οι οποίες ανακτούν και εμφανίζουν τα περιεχόμενα των καναλιών τροφοδοσίας RSS (RSS feeds) που έχετε επιλέξει. Ενδεικτικά προγράμματα ανάγνωσης:

- RSSReader Windows
- Radio UserlandWindows / Mac
- AmphetadeskWindows / Linux / Mac

Ενδεικτικά προγραμματα ανάγνωσης και χαρακτηριστικά τους μπορείτε να δείτε στην σελίδα της Wikipedia.

Τα RSS περιεχομένου (RSS Feeds) παρέχονται χωρίς περιορισμούς. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε την ροή RSS για εμπορικούς σκοπούς ή να την ενσωματώσετε στον δικτυακό τόπο που διατηρείτε, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με το διαχειριστή.

Ο δικτυακός τόπος χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση της πλοήγησή σας